Masterclass Cosmeticawetgeving

U bent herborist, aromatherapeut, schoonheidsspecialist, manicure, kapper, visagist, apotheekassistente, verdeler, … en u wilt uw eigen producten op de markt brengen? Of je wil gewoon op de hoogte zijn van hoe de overheid je veiligheid beschermt als consument van cosmetica en wat het etiket van cosmetica je zegt en vooral niet zegt. Schrijf je dan nu in voor de masterclass Cosmeticawetgeving!

Doel van de Masterclass Cosmeticawetgeving

De Masterclass cosmeticawetgeving reikt je een leidraad aan om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen bij het in de markt zetten van een cosmetisch product zoals massageolie, shampoo bars, natuurlijke zeep, een lipbalsem,… Uitgaand van een case maken we, in groep, een productinformatiedossier (PID) op conform de reglementering ter zake. We maken een etiket en notificeren het product digitaal bij de EU. De docent, ook veiligheidsbeoordelaar, overloopt een productieprocedure volgens GMP normen en licht de parameters toe die deel uitmaken van het veiligheidsassesment. Valt uw product onder de cosmeticawetgeving dan bent u de ‘verantwoordelijke persoon’ voor uw cosmetica, zelfs als u ze invoert of door een loonfabrikant laat maken. U zorgt ervoor dat uw producten veilig zijn en aan de regels voldoen.

Datum en Plaats Masterclass Cosmeticawetgeving

Deze masterclass staat gepland op maandag 13 maart 2023. De praktijkweek vindt plaats op ons (leer)bedrijf Natuurplus aan de Veldhoek 33 te 9931 Lievegem (België)

Prijs Masterclass

De prijs voor deze masterclass bedraagt 123,97 euro excl. BTW. Het is mogelijk gebruik te maken van de KMO-portefeuille. Het is helaas niet mogelijk in termijnen te betalen.

Docent

Deze opleiding wordt verzorgd door cosmetica producent en veiligheidsbeoordelaar Johan De Smedt.

Aanmelden Masterclass Cosmeticawetgeving

Aanmelden voor onze Masterclass over Cosmeticawetgeving  kan via de speciale pagina in onze webshop. Heb je nog vragen? Mail ons gerust!