Opleiding Apitherapie

De apitherapie is het inzetten van bijenproducten ter bevordering van de gezondheid en het welbevinden. Er zijn zo’n 12 verschillende producten uit de imkerij bekend, die voor medicinale doeleinden kunnen worden ingezet. Dit zijn: honing, bijenwas, propolis, bijenpollen, bijenbrood, bijengif, darrenbroed, koninginnengelei (gelee royale), bijenkastlucht, bijengeluid, hele bijen en wasmottinctuur (ognevka). Tijdens deze opleiding zullen we in gaan op al deze producten. Het is een blended leertraject, wat betekent dat een online leertraject gecombineerd zal worden met webinars en praktijkdagen.

Doel van de Opleiding in Apitherapie

Het doel van de opleiding is het leren inzetten en toepassen van de bijenproducten bij alledaagse problemen, klachten en ongemakken. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij herkomst, oogst, kwaliteit en uiteraard verwerking tot samengestelde producten. De opleiding bestaat uit zowel theorie als praktijk. De theorie over het inzetten van de verschillende bijenproducten volgens apitherapeutische richtlijnen is gebaseerd op zowel langjarig empirisch bewijs als de laatste stand van kennis binnen de wetenschap. De praktijk bestaat uit het maken van apitherapeutische producten of uitvoeren van behandelingen. Het gehele lesprogramma is gericht op het zelf ervaren van de kracht van de bijenproducten!

Verloop en data van Blended-Leertraject

De opleiding start op 1 september, waarbij je allereerst toegang krijgt tot het online leertraject. De opleiding bestaat uit verschillende online lesonderdelen, waarbij iedere keer andere bijenproducten uitvoerig zullen worden besproken. De lessen zullen worden aangevuld met webinars en praktijkweek op onze locatie boordevol inspiratie rond product en productontwikkeling. Ook is er een eindopdracht voorzien, waarbinnen een eigen onderwerp zal worden uitgewerkt.

De webinars staan gepland op dinsdagen van 19.00-21.00 uur, te weten:

  • 12 september 2023
  • 3 oktober 2023
  • 14 november 2023
  • 5 december 2023

De praktijkweek staat gepland op ons (leer)bedrijf Natuurplus aan de Veldhoek 33 te 9931 Lievegem (België) op:

  • 6 tot en met 10 november 2023 van 10.00-17.00 uur

Prijs Opleiding Apitherapie

De prijs voor deze opleiding apitherapie is 819 euro excl. BTW. Het is mogelijk gebruik te maken van de KMO-portefeuille. Het is helaas niet mogelijk in termijnen te betalen.

Studiebelasting Blended Leertraject

Het aantal studie-uren voor deze opleiding bedraagt: 60-70 uur. Je moet daarom rekening houden met 2-3 studie-uren per week, bovenop de webinars en praktijkweek.

Docent

Deze opleiding wordt verzorgd door natuurgeneeskundig therapeut, docent en voedselveiligheidsmanager voor supplementen en speciale voedingsmiddelen Ruby van den Heuvel.

Aanmelden Apitherapie Opleiding

Aanmelden voor onze Opleiding Apitherapie kan via de speciale pagina in onze webshop. Heb je nog vragen? Mail ons gerust!