Opleiding Bio-Based Productontwikkelaar (plant)

Met onze nieuwe opleiding Bio-based Productontwikkelaar (plant) gaan wij verder dan het huidige aanbod aan opleidingen voor verwerking van plantaardige producten.De opleiding is een modulair opgebouwde deeltijdopleiding voor volwassenen, waarin diverse onderdelen gaande van primaire productie tot plantaardig eindproduct aan bod komen. Dit is inclusief kwaliteitsopvolging, wetgevingstechnische aspecten in verband met het in de markt zetten van food- en non-foodproducten en marketing gerelateerde onderdelen.

Inhoud Opleiding Bio-based Productontwikkelaar

Je eigen plantaardige producten , in zowel food als non-food, op de markt brengen, is een grote stap. Om tot je uiteindelijke doel te komen, zul je ook nog eens diverse stappen en uitdagingen moeten ondergaan. Deze opleiding helpt jou volledig op weg. Je doet uitgebreide kennis en kunde op met betrekking tot plantaardige basisstoffen, primaire verwerkingstechnieken, secundaire verwerkingstechnieken, kwalititsopvolging, veiligheid en marketing. Met raakvlakken in zowel voeding als chemische sector is een breed life science traject ontwikkeld, voor nieuwe of bestaande groene ondernemers die verder willen gaan dan louter primaire productie. Ook leveren we via dit blended leertraject een significante bijdrage aan de integratie van agro-ecologie in onderwijs en vormingsprogramma’s.

Onze Opleiding Bio-based Productontwikkelaar (plant) is een uitgebreid blended leertraject. Dit bestaat uit:

  • een divers online lesgedeelte, dat je in eigen tempo kunt doorlopen.
  • gecombineerd met inspirerende praktijkdagen en bedrijfsbezoeken.
  • En deelname aan ons Lerend Netwerk Productontwikkeling.

Verloop Opleiding Bio-based Productontwikkeling

Binnenkort vind je hier meer informatie over het verloop van deze opleiding

Data en locatie 2023

De opleiding Bio-based Productontwikkelaar (plant) gaat van start op 1 januari 2023. Deze loopt door tot en met 31 december 2023. Ter zijner tijd zullen ook de data voor de fysieke bijeenkomsten bekend worden gemaakt. De meeste dagen vinden plaats op ons bedrijf Natuurplus aan de Veldhoek 33 te 9931 Lievegem (België).

Prijs Opleiding Bio-based Productontwikkelaar

De prijs voor deze opleiding is nog niet vastgesteld.

Aanmelden Opleiding Bio-based Productontwikkelaar

Momenteel is aanmelden voor de Opleiding Bio-Based Productontwikkelaar nog niet mogelijk. Heb je interesse of heb je nog vragen? Mail ons gerust! Wij houden je ook graag op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Hieronder kun je je hiervoor inschrijven.