Summerschool Productontwikkeling – Crème

Ben je geïnteresseerd in het maken en op de markt brengen van je eigen producten? In onze summerschool maak je kennis met het beroep van bio-based productontwikkelaar. Alle stappen van productontwikkeling worden doorlopen van A tot Z. Dit betekent dat je van grondstoffen van het veld uiteindelijk je eindproduct maakt. Kortom Farm tot Face! Het eindproduct staat in deze summerschool vast. Dit is een eigen crème.

Inhoud Summerschool Productontwikkeling

Om je eigen crème op de markt te brengen, zul je diverse stappen moeten ondernemen. In deze summerschool doorloop je alle stappen. Zo maak je kennis met de primaire verwerking van een plantaardige grondstof door middel van drogen, distilleren, persen, fermenteren en macereren. Een aantal basisproducten die zo ontstaan, zul je vervolgens gaan gebruiken voor de receptontwikkeling en de secundaire verwerking tot crème. Tevens leer je in deze summerschool over de bijkomende kwaliteitsopvolging en het opstellen van een productdossier, dat noodzakelijk is voor het op de markt brengen van jouw eigen product.

Onze summerschool productontwikkeling bestaat uit:

  • 27 augustus van 10 tot 17 u – een meeloopdag waarin je kennis maakt met 5 primaire verwerkingstechnieken
  • augustus t/m oktober – een divers online lesgedeelte, dat je in eigen tempo kunt doorlopen
  • 23 en 24 september 2022 van 10 u tot 17 u – 2 inspirerende co-creatiedagen – om gezamenlijk te werken aan cosmetische formuleringstechniek, kwaliteitsopvolging en productdossier

Data en locatie 2022

De summerschool vindt plaats van 27 augustus tot en met 6 oktober. Fysieke dagen staan gepland op 27 augustus, 23 september en 24 september van 10.00 tot en met 17.00 uur. Alle dagen vinden plaats op ons bedrijf Natuurplus aan de Veldhoek 33 te 9931 Lievegem (België).

Prijs Summerschool

Het volgen van deze inspirerende en praktische summerschool kost 450 euro (inclusief BTW) per persoon.

Let op: Dit is een probeerprijs. Deze summerschool is een volledig nieuw traject in ons opleidingsaanbod. Werk je tijdens en na het volgen van de summerschool ook nog mee aan evaluatie en bijsturing van het traject, dan wordt nog eens 50% van het inschrijfgeld terugbetaald.

Docententeam

De summerschool wordt georganiseerd door Christel Van Vooren en Johan de Smedt.

Aanmelden Summerschool

Klik hier om je aan te melden voor onze summerschool via onze webshop.

Heb je vooraf nog vragen? Mail ons gerust!